# 1205 Stalowa Wola 25,50 m2 [przetarg]

Data zakończenia: 2024-03-11
Okres najmu: Terminowy
Okres najmu (lata): 5

Spółdzielnia Mieszkaniowa w Stalowej Woli przy ul. gen. L. Okulickiego 32 ogłasza przetarg (licytację) na najem lokalu mieszkalnego nr 56 położonego w Stalowej Woli przy ul. Żeromskiego 5, o powierzchni użytkowej 25,50 m2 zlokalizowanego na III piętrze budynku. Lokal składa się z dwóch pomieszczeń, tj. pokoju z aneksem kuchennym i toalety. Mieszkanie wyposażone jest w instalację elektryczną, instalację CO, instalację wodno – kanalizacyjną, instalację gazową (kuchenka gazowa 4 – palnikowa).

Cena wywoławcza odstępnego – wynosi 1 000,00 zł za każdy miesiąc kalendarzowy. Do ceny odstępnego należy doliczyć opłaty z tytułu dostarczanych mediów do lokalu tj. zaliczka na wodę zimną i ścieki, zaliczka za podgrzanie centralnej ciepłej wody – opłata stała i zmienna, zaliczka na centralne ogrzewanie, opłata za gospodarowanie odpadami.

Na m-c luty koszt mediów w przeliczeniu na 1 osobę wynosi 194,00 zł brutto.

Licytacja odbędzie się w biurze Spółdzielni Mieszkaniowej przy ul. gen. L. Okulickiego 32 w Stalowej Woli w dniu 14.03.2024 r. o godz 900 .

Druk zgłoszenia udziału w licytacji (przetargu) należy złożyć w sekretariacie Spółdzielni do dnia 11.03.2024 r do godz. 15 00 .

Osoba, której oferta zostanie wybrana zobowiązana będzie, przed podpisaniem umowy najmu, do złożenia:

1. oświadczenia Najemcy w formie aktu notarialnego, w którym Najemca poddał się egzekucji i zobowiązał się do opróżnienia i wydania lokalu używanego na podstawie umowy najmu instytucjonalnego lokalu w terminie wskazanym w żądaniu, o którym mowa w  Ustawie z dnia 21 czerwca 2001 r. o ochronie praw lokatorów, mieszkaniowym zasobie gminy i o zmianie Kodeksu cywilnego, oraz przyjął do wiadomości, że w razie konieczności  wykonania powyższego zobowiązania, prawo do lokalu socjalnego ani pomieszczenia tymczasowego nie przysługuje,
  2. oświadczenia, z podpisem notarialnie poświadczonym, właściciela lokalu lub osoby posiadającej tytuł prawny do „innego lokalu” o wyrażeniu zgody na zamieszkanie Najemcy i osób z nim zamieszkujących w tym „innym  lokalu”.

Osoba, której oferta zostanie wybrana poza zaoferowanym czynszem obowiązana będzie  do dokonywania opłat wynikających z zawartych umów z dostawcami mediów (prąd, gaz).

Szczegółowe informacje można uzyskać w biurze Administracji Osiedla nr 2, ul. KEN 7 pod numerem telefonu 15 810 98 08 lub w biurze Spółdzielni Mieszkaniowej tel. 15 810 98 01 wew. 205.

Lokal mieszkalny można oglądać po wcześniejszym umówieniu się z pracownikiem Administracji Osiedla Nr 2.

Najem i opłata z tytułu czynszu obowiązywała będzie od dnia 1 kwietnia 2024 roku.